جوجه کباب به روایت پرتقال
يكشنبه, ۱۷ آبان ۱۳۹۴، ۰۹:۴۱ ب.ظ
افلاطون
در کتاب جمهوری بهترین نوع غذا را برای اتوپیا کباب می داند ، زیرا گوشت
به واسطه ی قرار گرفتن بر روی آتش روح حیوانی خود را از دست می دهد و غذایی
می شود مطبوع طبع آدمی ...
از نگاه آرمان شهری افلاطون که بگذریم ، غذایی که در مجاورت مستقیم آتش پخته می شود طعم دیگری دارد ... خود آتش در کنار آب و باد و خاک یکی از عناصر اربعه است ، عناصری که در دوره ی باستان تمام چیزها به آن ها تقلیل پیدا می کرد و اصل و اساس هستی بود ... پس پخت غذا بر روی آتش فارغ از طعم و مزه ، کیفیتی اساطیری و متافیزیکی در خود دارد ... در تجربه ی شخصی من ، شعله های آتش خاصیت آرام کنندکی عجیبی دارند ... نگاه را خیره می کنند و تلاطم درونی را آرام ...
شیوه های مختلفی درمورد کباب کردن انواع گوشت در میان ملل مخلتف رایج است که می توان آن ها را به دو شکل از طعم و مزه تقلیل داد ؛ 1) آن هایی که با افزوده شدن ادویه ها و طعم دهنده های مختلف از طعم اصلی غذا ( گوشت ) دور می شوند 2) آن دسته که به حفظ طعم اصلی غذا پا بند می مانند
این تقسیم بندی را در باره ی تمام غذاها می توان مشاهده کرد و اصولأ مبحثی به نام انواع سس ها و ادویه ها و کاربردشان داریم که جای حرف زیاد دارند ...
خودم برای انواع غذاها طرفدار تئوری دوم هستم که می گوید طعم اصلی غذا را باید حفظ و احساس کرد ، به خصوص در مورد کباب ها ... اما از آن جایی که طعم اصلی خود گوشت و بوی زهمش همیشه پس زننده است و به قول معروف توی ذوق می زند ، دنبال یک راه سوم و میانه ای می گشتم و می گردم... راه سومی که حرکت و درک متفاوت از طعم غذا را با حفظ مزه ی اصلی در خود داشته باشد ... که اتفافأ جوجه کباب به روایت پرتقال یکی از آن هاست ...
مواد لازم ؛
مرغ تکه تکه شده !
پیاز !
نمک و فلفل!
پرتقال
طرز تهیه ؛
پیاز مفصل روی تکه های مرغ رنده کنید ... یک نکته ی مهم این که سعی کنید مرغ هایی با وزن کم بخرید ... حدود یک کیلو ششصد گرم خوب است ... نمک و فلفل هم هر چه قدر دل تان خواست ... می رسیم به اصل مطلب ؛ تمام پوست نارنجی رنگ پرتقال را با رنده ی ریز روی تکه های مرغ رنده کنید ، بعد آب پرتقال را بگیرید و روی مرغ بریزید ... برای وزنی که گفته شد دست کم دو پرتقال درشت لازم است ... مواد به دست آمده را خوب به هم بزنید و بعد در یک ظرف در بسته بگذارید در دمای طبیعی خانه تا دم کند ... یک ساعت بماند خوب است ... بعد اگر خواستید داخل یخچال بگذارید مانعی ندارد ... زمان پیشنهادی برای طعم گیری تکه های گوشت حداقل یک نصف روز است ... برای طعم گیری بهتر هم می توانید تکه های مرغ را با کارد برش دهید تا مزه را بیش تر به خود جذب کنند ...
چند نکته ؛
پرتقال هر چه بیش تر به ترشی بزند بهتر است ...
به جای پیاز از سیر استفاده نکنید ... در صورت استفاده از سیر لیموی تازه را با همین فرمول جایگزین کنید ...
در هنگام پخت سعی کنید کباب ها را آب دار از روی آتش بردارید ... بسیار خوش طعم تر اند ...
از نگاه آرمان شهری افلاطون که بگذریم ، غذایی که در مجاورت مستقیم آتش پخته می شود طعم دیگری دارد ... خود آتش در کنار آب و باد و خاک یکی از عناصر اربعه است ، عناصری که در دوره ی باستان تمام چیزها به آن ها تقلیل پیدا می کرد و اصل و اساس هستی بود ... پس پخت غذا بر روی آتش فارغ از طعم و مزه ، کیفیتی اساطیری و متافیزیکی در خود دارد ... در تجربه ی شخصی من ، شعله های آتش خاصیت آرام کنندکی عجیبی دارند ... نگاه را خیره می کنند و تلاطم درونی را آرام ...
شیوه های مختلفی درمورد کباب کردن انواع گوشت در میان ملل مخلتف رایج است که می توان آن ها را به دو شکل از طعم و مزه تقلیل داد ؛ 1) آن هایی که با افزوده شدن ادویه ها و طعم دهنده های مختلف از طعم اصلی غذا ( گوشت ) دور می شوند 2) آن دسته که به حفظ طعم اصلی غذا پا بند می مانند
این تقسیم بندی را در باره ی تمام غذاها می توان مشاهده کرد و اصولأ مبحثی به نام انواع سس ها و ادویه ها و کاربردشان داریم که جای حرف زیاد دارند ...
خودم برای انواع غذاها طرفدار تئوری دوم هستم که می گوید طعم اصلی غذا را باید حفظ و احساس کرد ، به خصوص در مورد کباب ها ... اما از آن جایی که طعم اصلی خود گوشت و بوی زهمش همیشه پس زننده است و به قول معروف توی ذوق می زند ، دنبال یک راه سوم و میانه ای می گشتم و می گردم... راه سومی که حرکت و درک متفاوت از طعم غذا را با حفظ مزه ی اصلی در خود داشته باشد ... که اتفافأ جوجه کباب به روایت پرتقال یکی از آن هاست ...
مواد لازم ؛
مرغ تکه تکه شده !
پیاز !
نمک و فلفل!
پرتقال
طرز تهیه ؛
پیاز مفصل روی تکه های مرغ رنده کنید ... یک نکته ی مهم این که سعی کنید مرغ هایی با وزن کم بخرید ... حدود یک کیلو ششصد گرم خوب است ... نمک و فلفل هم هر چه قدر دل تان خواست ... می رسیم به اصل مطلب ؛ تمام پوست نارنجی رنگ پرتقال را با رنده ی ریز روی تکه های مرغ رنده کنید ، بعد آب پرتقال را بگیرید و روی مرغ بریزید ... برای وزنی که گفته شد دست کم دو پرتقال درشت لازم است ... مواد به دست آمده را خوب به هم بزنید و بعد در یک ظرف در بسته بگذارید در دمای طبیعی خانه تا دم کند ... یک ساعت بماند خوب است ... بعد اگر خواستید داخل یخچال بگذارید مانعی ندارد ... زمان پیشنهادی برای طعم گیری تکه های گوشت حداقل یک نصف روز است ... برای طعم گیری بهتر هم می توانید تکه های مرغ را با کارد برش دهید تا مزه را بیش تر به خود جذب کنند ...
چند نکته ؛
پرتقال هر چه بیش تر به ترشی بزند بهتر است ...
به جای پیاز از سیر استفاده نکنید ... در صورت استفاده از سیر لیموی تازه را با همین فرمول جایگزین کنید ...
در هنگام پخت سعی کنید کباب ها را آب دار از روی آتش بردارید ... بسیار خوش طعم تر اند ...
۹۴/۰۸/۱۷